Tillgänglighet på kulturbron.se

Region Norrbotten står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen kulturbron.se och jobbar aktivt med att tillgänglighetsanpassa tekniken och innehållet.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Webbplatsen har tillgänglighetsanpassats efter en extern granskning och är i de flesta fallen tillgänglig, men det finns ett fåtal funktioner som inte har kunnat göras helt tillgängliga. Dessa beskrivs längre ner på sidan.

Så gör du om du inte kan använda delar av webbplatsen

Om du behöver innehåll från Kulturbron som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du kontakta oss.

Svarstiden är normalt 2 dagar.

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vårt mål är att webbplatsen ska vara tillgänglig för så många som möjligt och vi driver ett aktivt arbete med att förbättra tillgänglighet. Om du upptäcker problem med kulturbron.se som inte är beskrivna på den här sidan eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss gärna så att vi får veta att problemet finns.

Kontakta oss för att rapportera brister i tillgänglighet

Tillsyn

Myndigheten för Digital Förvaltning (Digg) har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service som Region Norrbotten omfattas av. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta myndigheten.

Anmäl bristande tillgänglighet på Myndigheten för digital förvaltnings webbplats

På Diggs webbplats kan du också läsa om lagen och om vilka som omfattas.

Om lagen om tillgänglighet på Myndigheten för digital förvaltnings webbplats

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är med några undantag förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Otillgängliga delar beskrivs nedan.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

  • Det kan förekomma inbäddade videor på vissa sidor där det inte finns tydliga fokusmarkeringar för videons knappar. Se instruktioner för att skapa tydligare fokusmarkeringar i Chrome.
  • Det finns en funktion för att aktivera tvåfaktorsautentisering där det krävs att användaren kan skanna en QR-kod.
  • Det kan förekomma bilder med otydliga alternativtexter.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en oberoende granskning av webbplatsen kulturbron.se. Granskningen genomfördes av en extern specialist på tillgänglighetsanpassning och färdigställdes den 12 februari 2025. Vi har därefter genomfört de ändringar som rekommenderades i granskningen. Den uppdaterade webbplatsen publicerades den 31 mars 2025.